BEDAK THANAKA ORIGINAL MYANMAR


Bedak tanaka adalah amalan warisan keluarga Nora Danish yang berasal dari Myanmar, kini mereka berkongsi rahsia dengan memasarkannya ke Malaysia..tp dia rebranding buat brand dia la “Tate by DEA”.....lekat sticker dia sendiri la....

Bedak Tate by D.E.A (edaran Danish Emphire Association) diperbuat daripada sumber alam semulajadi, kayu tanaka (sandalwood tree) yang sangat berkesan untuk :

- mengecut dan menghapuskan jerawat
- mennggalkan sel2 mati, melembut serta menghaluskan kulit
- memudarkan parut serta mencerahkan kulit
- melindungi dari sinar UV matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda2 penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
- menyejukkan kulit (akibat cuaca panas/terik/demam) dan mengawal lebihan minyak di kulit wajah
- mampu menyelesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan.

Bedak ni memiliki haruman yang menyegarkan..

** Boleh merawat kegatalan dan dijadikan scrub seluruh badan untuk menghilangkan kotoran, daki dan sel2 mati.

* Bedak tanaka - amalan warisan keluarga Nora Danish yang berasal dari Myanmar, kini mereka berkongsi rahsia dengan memasarkannya ke Malaysia..



*MCM MANA RUPA KAYU THANAKA???*


INI LAH RUPA KAYU TANAKA.. SGT FEMES DI MYANMAR UTK KECANTIKAN KULIT KULIT!!

Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.
Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.
Menariknya, kayu Tanaka ini mempunyai pelbagai fungsi. Setakat ini belum ada kajian saintifik lagi mengenai kayu ini. Tetapi di Malaysia sudah ada syarikat kosmetik yang menggunakan kayu Tanaka ini sebagai asas dalam kosmetik mereka.Tidak ketinggalan, negara seperti Singapura, Filipina dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka. Di Malaysia, Kosmetik berasaskan kayu Tanaka telahpun diiklankan di dalam kaca televisyen. Jika tidak salah nama kosmetik itu ialah Bio Essense Tanaka White.Yang tidak ada dalam iklan pun banyak juga.



Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensetif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was.Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.Kita lihat senario sekarang, ramai orang ingin kelihatan cantik dengan cepat tetapi produk yang digunakan semuanya mengandungi bahan kimia yang berbahaya. Memang nampak cantik pada mulanya tetapi lama kelamaan kulit menjadi rosak. Jadi lebih baiklah kita sebagai pengguna bijak cuba beralih kepada bahan semula jadi seperti Kayu Tanaka .





Jika dahulu Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan. Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER. Tetapi kini telah dipermudahkan dgn bentuk bedak yg senang dibawa kemana2..

BEDAK THANAKHA.....original packaging from Myanmar!!!

BEDAK THANAKA BOLEH DIDAPATI DLM 4 JENIS WARNA



HIJAU – LEMON (mencerahkan kulit, merawat jerawat kronik dan kulit pucat)
PINK – ROSE (meningkatkan kolagen kulit dan merawat jeragat)
CREAM – ORIGINAL KAYU THANAKA & BUNGA THANAKA ( melembabkan kulit & merawat penuaan)
PUTIH – JASMINE ( merawat ruam, kulit kering dan gatal2)










SABUN TANAKA LIMAU+MADU, ROSE & JASMINE (K.BROTHERS)












Sabun THANAKA diperbuat daripada kayu tanaka yg sangat berkesan untuk : -

~MEMBANTU MENGURANGKAN JERAWAT/JERAGAT
~SABUN HERBA YG KAYA DENGAN 'THANAKA EKSTRAK...
~MEMPUNYAI VIT E DAN C
~MEMILIKI KULIT YG BERSERI SECARA NATURAL
~MELINDUNGI KULIT DARI SUNBURN
~MENGHILANGKAN BINTIK2 HITAM
~MENGURANGKAN KULIT BERMINYAK
~MELEMBAPKAN KULIT BERMINYAK
~MENGURANGKAN KEDUTAN HALUS SERTA MERAWAT MASALAH KULIT
~BAU YANG SAMA DENGAN BEDAK SEJUK THANAKA

Cara Guna:
Kegunaan unuk kulit muka dan kulit badan sahaja

Kandungan:
Cocos Nuciefa(Coconut),Oil,Sodium,Hydroxide,Thanaka Extract,Nicotinamide,Honey Extract,Lemon Extract,Tocopheryl Acetate,Titanium Dioxide,Fragrance,Aqua

APA BEZA TIGA2 SABUN NI???
1) beza kandungan
2) fungsinya berbeza..
iaitu...

#collegen= tegangkan kulit
#gluta=putihkan kulit
#lemon- biasa

SET BEDAK THANAKA DAN SABUN THANAKA YG SUPER GOJES!! PERMINTAAN YG SENTIASA MELETOPSSS!!

~ SET 110G ~






PRICE!!!

~ SET 40G ~
RM22 TERMASUK POS SM

~ SET 110G ~
RM32 TERMASUK POS SM


HAA YUNK JOM GEBUS GEBAS PUTIH SELEPUK ALA2 ORG FILIPINA!!
X PERLU BELANJA MAHAL DGN RAWATAN MODEN!! 
JUST BERBEDAK SEJUK CARA TRADISIONAL LG POWER YUNK!!!

MAI2 ORDER!!

013-6727772






32 comments:

  1. kalo nk jadi egen dropship boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye sky juice..

      plz email your detail & phone no

      Delete
  2. berminat jadi dealer
    syalyx_00@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye Princess Momoy

      Email ek detail & no phone u..

      Delete
  3. Replies
    1. hye nur zara..

      email detail & no phone u ek..

      Delete
  4. Ni area mana?

    ReplyDelete
  5. Email nk jadi dealer dear leh ke syazwaniazizi@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yunk u email i ek detail & no phone..

      Delete
  6. 110grm msh rm28?

    ReplyDelete
  7. berminat nak jadi agent. mcm mane?

    ReplyDelete
  8. Berminatlah jd agen..boleh ke?

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum kak? mau tanya apa bedanya tanka powder yg tutupnya ada tulisan tate by D.E.A sama yang tutupnya gambar muka orang? yang original yang mana kak.. terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. TATE BY DEA TU DANISH EMPIRE ASSOCIATE NORA DANISH PUNYA YUNK YG GBR ORG TU ORIGINAL MYANMAR DIRECT DR SANA PUNYA PRODUK..TQ

      Delete
  10. Salam. Sy mjual bedak tanaka pd harga borong. Sms atau WhatApps 0135000175

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu azma tq anything saya rojer ek..

      Delete
  11. hrga sabah sarawak sma jak ka ne??

    ReplyDelete
  12. Yup sama just postage berbeza..

    ReplyDelete
  13. hi..berminat nk jd agen jugak...nk bg detail sya kat no phone atas tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. orangeGlow..

      Email/sms/wassap ke 013-6727772..

      tq

      Delete
  14. ingredient tate dgn original myammar tu sama x? mana yang bagus?

    ReplyDelete
  15. khasiat & kandungan sama sbb fungsi yg sama..

    ReplyDelete
  16. Hi, saya berminat hendah membelinya, Yg mane satu yg boleh saya beli?

    ReplyDelete
  17. kalau org yg takda jeragat boleh pakai rose punya ke ?

    ReplyDelete
  18. Saya nk jd dealer boleh x???? Email eidadiean@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eida Diean..sorry lwt reply..anything wassap/sms 013-6727772

      Delete
  19. Ade lagi x? Mcm mne nk beli ek?

    ReplyDelete